Nukkekodin sisustuskurssi meni ohi kahdessa viikossa. Se oli hiljainen kurssi: miniasioita näprätessä oli pakko keskittyä. Kurssi oli myös tosi kiva kurssi: tutkimme innostuneina toistemme materiaaleja ja tuotoksia :) Loppuun saatetut työt näyttävät kovin vaatimattomilta, jos vertaa vaikka... no vaikka kaappikellokurssiin.

Minä pähkäilin viime viikonlopun, mihin keskittyisin ja päätin lopulta kokeilla huussin rakentamista. Minulle sattui aivan uskomaton tuuri! Maanantaina aukeni Syöpäyhdistyksen kirpputori, joka on askartelijan ja tuunaajan paratiisi (siellä säästetään poisheitettävistä vaatteista vyönsojet, napit, vaatteiden metallikoristeet ym). 20 sentin hyllyssä minua odotti puusta veistetty pieni ukko, jonka tekemisiä en aluksi tajunnut. Sitten hoksasin: sehän on pissalla! Täydellinen asukas minun huussiini!! En ole ikinä ennen nähnyt moista hahmoa.

 

Minulla oli puinen laatikko, joka sopii hyvin huussiksi. Päällystin sen jäätelötikuilla, joita en ole vielä maalannut. Laatikko oli auki molemmilta sivuilta ja jätin yläraunoihin kapean raon ikkunoiksi. Huussissa on myös kattoikkuna.

Huussin on ilmiselvästi rakentanut henkilö, jolla ei ole rakennusmiehen koulutusta. Hän teki sen vain, koska huussi on pakko olla olemassa. Tässä huussissa ei ole suoria linjoja ja lautojen välissä on joskus isoja reikiä...

Ehdin askartelemaan huussiin hyllyn, jakkaran, peilin ja vessapaperitelineen. Peltikattio on aaltopahvia. Sen alla, ulkopuolella, on pääskysen pesä, joka on tammea. Kun tammenterho putoaa, oksaan jää pyöreä, kulhomainen osa. Oksassa on myös pieniä, pyöreitä "näppylöitä", jotka muistuttavat ampiaispesää. Liimasin sellaisen huussin kattoon sisäpuolelle. Kamerasta oli loppumassa virta, joten en kuvannut lähikuvia.

Peltikatosta roikkuva lehmänkello etsii vielä sopivaa ripustustapaa. Sen löysin kirpputorilta: se on yksinäinen korvakoru ja kilisee kauniisti.

Alla on muita kurssilla tekemiäni tavaroita sekä joitain löytöjä.

 

Vasemmalla ylhäällä on puurokulho (Fimo-massaa, sisällä pullonkorkki), jonka alunperin piti olla piirakka. Sen vieressä Lapin matkalta ostettu tuikku. Puuosa on korvis ja sen päällä on metallia napatanssivyöstä. Tuikun alla on aiemmin esittelemäni tammen "kuppi". Vispilät ja niiden kori on väännetty itse ja sinisen laukun sain lahjaksi kurssilaiselta. Kaksi kirjaa ovat tänään tehtyjä: niissä on irtosivut. Kannen kuvat ovat kirjakerhon lehdestä.

Puurokulhon edessä on lääkeruiskusta ja keraamisista napeista (kirpparilta) tehdyt purkit. Tuohitossu on kirpparilöytö, samoin aakkospalikat (helmiä) ja kompassinappi. Sininen hajuvesipullo on lahja kurssilaiselta. Kompassinapin yläpuolella on taulu: kaunis nappi, jonka keskelle on liimattu mustavalkokuva aikakauslehdestä. Ripustin on metallilankaa. Violetinkirjava lankakerä vasemmalla on omaa tekoa.

Sinisen laukun alla on helmistä ja vihreästä napista tehty pöytälamppu. Sen alla oikealla ovat Fimosta tehdyt sienet ja pehmistuutti.