Olen päättänyt, että nyt siis ihan oikeasti opetellaan laittamaan vetoketju penaaliin tai muuhun pussukkaan. Ilmoittauduin viime viikolla kansalaisopistoon ja sen jälkeen päätin jäädä ompelupajaan ja tehdä pussukan. Opistolla se ainakin tulisi tehtyä "oikein". Minulla ei ollut mitään materiaaleja mukana, joten tein kaiken opiston materiaaleista. Valitsin, yllätys yllätys, farkkua. Lopputulos oli tosi kiva, mutta sen näette myöhemmin, kun olen muistanut ottaa kuvan. Kovin ihmeellisiä uusia oppeja en kyllä saanut :)

Jatkoin pussukoiden tehtailua äidin luona, jossa tätä kirjoittaessanikin olen. Käytin maastokangasta enkä aio lisätä näihin mitään. Tai korkeintaan jonkin pinssin tms. jos sopiva tulee vastaan. Esimerkiksi metallinen pääkallo tai jotain.

Sivuun laitettu vetoketju on siistein. Kuvassa muuten ketjujen värit ovat tosi kummalliset.

Esittelin pussukat ensin Vatti 1v:lle ja myöhemmin Nappu 4v:lle (huom ikä!) ja yllätyksekseni ne olivat neideistä hurjan kiinnostavia! Enpä olisi uskonut. Niihin työnneettiin kasa leluja ja sitten niitä kanniskeltiin ympäriinsä toisille esitellen :) Kun löysin mummon kätköistä punaisen vetoketjun, keksin kysyä, haluaisiko Nappu oman pussin. Kysytkin vielä! Neidin into pursuili jo aiemmin ja nyt se purskahti laidan yli kokonaan. Ikioma pussi ja vielä punainen :)

Löysimme mummon laatikoista punaisen sydänkankaan, jonka päälle keksin vielä aplikoida kuvia toisesta kankaasta. Tyttö istui vieressäni ja leikkeli langanpätkiä ja asetteli niitä kankaanpalalle, joka oli jäänyt yli. Hoksasin antaa hänelle liiman ja niin hän sai tehdä omaa taidettaan leikkaamalla kankaasta kuvia ja liimaamalla niitä sydänkankaalle. Kuinka ylpeänä hän esittelikään aikaansaannostaan! Kun sain hänen pussinsa valmiiksi, hän esitteli sitäkin mummolle ja kaikille, jotka taloon tulivat. Olipa ainakin ilahtunut lahjan vastaanottaja :)