Joulun hiljaisina hetkinä ínnostuin neulomisesta. Pipoa en vielä kuvannut, mutta nämä kaksi patalappua tulivat valmiiksi ihan hujauksessa. Olin eräänä iltana kaverin luona ja sanoin, että harmittaa, kun en ottanut piponeulettani mukaan. Oli tullut hirmu halu neuloa JUST silloin. Kaveri kaivoi esiin oman jämälankapussinsa ja puikot ja kas, patalappu syntyi melkein vahingossa. Neuloin paksummalla sinisellä ja ohuemmalla valkoisella yhtä aikaa ja kun puikot olivat "liian" ohuet, neuloksesta tuli paksua ja tiivistä. Eli juuri oikeanlaista patalapuksi. Kun sininen loppui, neuloin loput kolmella valkoisella.

Toinen patalappu on tehty Novitan Puro-langasta. Mielestäni se on aivan ihanaa! En vain raaski sitä ostaa. Nyt Anttilassa oli lankaa tarjouksessa ja ostin kokeeksi yhden kerän. Tämänkin patalapun neuloin kaksinkertaisella langalla (otin toisen langan kerän sisältä) ja sain koko kerän menemään yhteen lappuun. Kun seuraavan kerran menin Anttilaan, yritin ostaa lisää lankaa, mutta se oli jo loppu. Niinpä patalapusta ei tullut ihan neliönmuotoista, mutta ei tuo mitään haittaa.

Luin vyötteestä, että lanka huopuu pesukoneessa, joten pesin sen eilen muun pyykin joukossa. Lopputulos oli tiivis, paksu, oikein hyvä käyttöpatalappu. Pikkuisen huopuminen on epätasaista, mutta opetteluahan tämä on.