Lauantaina Vakkaan tuli kasa kortteja, jossa päällisin puolin ei ollut mitään epätavanomaista; perheeseen tulleita kortteja vuosien varrelta vain. Päätin kuitenkin käydä niitä vielä tarkemmin läpi ennen kuin antaisin ne vapaasti selattavaksi (koetan erotella arvokkaimmat, harvoin tulevat, kortit myytäväksi SLS:n huutokaupoissa Helsingissä, sillä minulla ei ole pätevyyttä arvioida niiden hintaa).

Ja siellä se oli. Mikä? Kortti, josta olin kuullut ensimmäistä kertaa vain pari viikkoa aikaisemmin kyläillessäni erään pitkän linjan korttiharrastajan luona!

Tämä harrastaja kertoi, että hän yrittää tovereidensa kanssa selvittää erään tietyn kuopiolaisen korttisarjan vaiheita. He ovat jäljittäneet osan sarjan korteista, mutta kukaan ei tiedä, mitä kaikkea sarjaan kuuluu. Aivan varmasti siihen kuuluu Puijo-kortteja, arvelin, ja tuttavani oli samaa mieltä. Yhtään ei vain ollut tiedossa.

Nytpä on :)  Tunnistin kortin sarjaan kuuluvaksi heti sen nähdessäni.

En voi vielä kertoa kortista enempää, mutta ehkä voin joskus sen esitellä. Otin sen erilleen ja näytän harrastajille ja toivottavasti joku kuopiolainen ostaa sen joskus. Arvoakin sillä nimittäin lienee, mistä lähetystyö voi nyt olla iloinen. Itse olen kiinnostuneempi kortin historiallisesta arvosta. Mielestäni kortti kuuluu Kuopioon.Tällä hetkellä se on tallessa (ei muuten sen kummemmin Vakassa kuin minunkaan luonani ;-) )

Kuvaakaan en voi kortista tarjota, mutta sen sijaan alla kaksi kaunista Renate Koblingerin kissakorttia, jotka sain Kiniltä.