Viikonloppuna vietettiin Kuopiossa Suomen Lähetysseuran 150-vuotisjuhlaa ja samalla hiippakunnan 70-vuotisjuhlaa. Torilla oli lähetysbasaari ja ohjelmaa pitkin päivää. Torilla oli tungosta muutenkin, sillä myös yrittäjillä oli tapahtuma ja Kuopion maratonkin järjestettiin samana päivänä. Itse en muista tapahtumista ehtinyt kuulla tai nähdä juuri mitään: basaari oli kokonaan oma maailmansa.

 

Vas/yllä. Ihmisiä ja basaaritelttoja
Oik./alla Sudanilaisten maahanmuuttajien lauluryhmä esiintyy.

Minä olin luvannut hoitaa Lähetyskauppa Vakan kojun. Meillä oli koko ajan paikalla 3-4 myyjää ja kaikille riitti varsinkin aamupäivän tunteina kiirettä hikeen asti! Iltapäivällä tavaroita pakattaessa hymyilytti jo kovin, vaikka myyminen ei ollut tapahtuman pääasia :)

Itse olin ottanut tavoitteeksi tehdä myyntiin kirjoja. Ne olivat olleet tekeillä kesän mittaan, mutta ihan valmiiksi en ollut yhtäkään tehnyt. Nyt omistin kuluvan viikon niille ja se kannatti.

Hih, kirjat on kuvattu bussipysäkillä. Muistin kuvaamisen viime tingassa!

   

Keltainen kirja myytiin heti. Lukkona toimiva sammakko oli minusta ihana: se on ystäväni idea. Sammakko on tikusta, joita käytetään koristeena kukkaruukuissa.

  

Myös pieni farkkukirja meni nopeasti.

 

Muut kirjat tulevat myyntiin Vakkaan, kun se pian aukeaa: isompi ja pienempi hedelmäkirja (joista pienempi näköjään on jäänyt kuvaamatta) sekä keltainen kirahvikirja (josta kuvassa vielä puuttuu nyöri).

 

Myös pieni papukaijakirja tulee myyntiin Vakkaan. Sen napin jouduin ostamaan kaupasta, koska sopivaa lukkoa ei kotoa löytynyt. Muutenhan kirjat ovat pitkälti kierrätysmateriaaleista ja tekijöiden varastoista. Sivukartongit on saatu kopioliikkeen jämäkuormasta. Isompaan hedelmäkirjaan sain sivuiksi sopivat paperit muistaakseni Kierrätetään-blogista!

   

Kirjoissa on käytetty etiopialaista koptisidontaa, joka oli helppoa, mutta silti meni minulla välillä opetteluksi. Kuvassa on tietenkin parhaiten onnistunut kirja ;-)  Kirjonta oli homman hauskin vaihe. Tylsää kirjojen tekemisessä on vain kansien rakentaminen. Leikkaa - liimaa - painoon ja kuivumaan - liimaa taas - kuivumaan - ja jälleen vaan liimaamista...  Homma tyssäsi minulla kansiin monta kertaa.