Kerron vähän postcrossingista ja foorumin RR-kierroksista. Postcrossing (http://www.postcrossing.com ) on postikorttien lähettämistä ja saamista satunnaisten henkilöiden kanssa ympäri maailman. Postcrossaaja saa sivuilta yhden osoitteen kerrallaan (useita kortteja voi kuitenkin olla matkalla yhtä aikaa). Itselle tuleva kortti ei tule samalta henkilöltä, jolle itse lähettää kortin. Se ei myöskään tule omasta kotimaasta, ellei itse ole sallinut tätä.

Postcrossaajalla on oma profiili, kuvailusivu (minun sivuni), jonka perusteella lähetettävän kortin voi valita mieluiseksi. Toiveita ei kuitenkaan ole pakko täyttää, koska postcrossingissa on tarkoitus vain iloita postin saamisesta ja lähettämisestä ympäri maailman :)

Postcrossingissa lähetetään yksi kortti kerrallaan tavanomaisesti "etanapostissa". Henkilöiden kanssa voi vaihtaa yksityisviestejä, jos nämä ovat halukkaita, ja sopia lisävaihdoista. Postcrossing toimii englanniksi.

Postcrossing-harrastajilla on keskustelufoorumi (http://forum.postcrossing.com/ ). Siellä pyörii erilaisia vaihtoja, joista RR (Round Robin) on vain yksi. RR:ssä on rinki, jonka kaikki osallistujat lähettävät toisilleen kortit tai jotain muuta ringin sääntöjen mukaisesti. Lähetetyistä ja saapuneista korteista ilmoitetaan foorumissa. Jokaisella aiheella, esim. tietyllä RR:llä, on foorumissa oma ketjunsa, jossa kommentointi tapahtuu. RR:ää ja ketjua valvoo vapaaehtoinen ketjub aloittaja tai vaihdon järjestäjä, joka vaihdoissa myös jakaa rinkiin ilmoittautuneille toisten osoitteet. Foorumissa on oma sähköpostijärjestelmänsä, U2U, jolla voi vaihtaa yksityisviestejä muiden foorumilaisten kanssa.

Osallistuakseen vaihtoihin ja kommentoidakseen täytyy olla kirjautunut foorumiin. Harrastuksen voi aloittaa osallistumalla keskusteluun foorumin suomenkielisessä osassa. Foorumia voi lukea ilman tunnuksia ja kirjautumista.

Itse osallistun tällä hetkellä suomalaiseen Elokuu RR:ään. Siinä näkyy tällä hetkellä olevan jo 33 osanottajaa! Monissa muissa vaihdoissa osanottajia on esim. 2-4, joten pienilläkin resursseilla mukaan pääsee.

1250245430_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1250245500_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nämä postimerkit sain Kiinasta, kun tarjouduin vaihtamaan merkkejä erään postcrossaajan kanssa. Ihania!
These stamps are from China. I swapped them with a postcrosser. Lovely, aren't they?!