En ole tainnut kertoa, että Kuopiossa on nyt peräti kolme itsepalvelukirppistä: vanha tuttu Citypörssi ja vuoden alkupuolella aloittaneet Löytökirppis sekä  Tavarameri. Saa nähdä, pysyvätkö kaikki pystyssä (toivottavasti).

Citypörssi tuntuu näistä mukavimmalta -mutta se voi johtua siitäkin, että se on tutuin. Löytökirppis on pienin ja Tavarameri vastaavasti suurin. Tavaramerestä puuttuu kokonaan kirpputorin intiimi, miellyttävä tunnelma: siellä on kuin tavaratalossa.

Kirppiksien tavaravalikoimaa en osaa arvioida. Tavarameressä on myös huonekaluja ja Löytökirppiksellä ehkä suhteessa eniten vanhoja tai keräilytavaroita. Lisäksi Löytökirppiksellä saa kunnot kahvit makeine sivutuotteineen ;-)

Ai niin, onhan Kuopiossa vielä Pyöron Kirppis Petosella. Muistaakseni sielläkin on vuokrapaikkoja. Vuosiin en ole itse käynyt katsomassa.

- Citypörssi, Maljalahdenkatu 31 (http://www.cityporssi.fi/). Kaupungintalon takana, vain yksi kortteli torilta kohti linja-auto- ja raitatieasemia.
- Löytökirppis, Maaherrankatu. Kävele torilta Kirjastokatua pitkin kohti itään, kohti satamaa. Kadun katkaisee muutaman korttelin päässä kirjasto; pujahda sen aulan läpi toiselle puolelle rakennusta. Edessäsi on Maaherrankatu ja kun käännät katsettasi hieman vasemmalle, näet Löytökirppiksen kadun toisella puolella, pizzerian ja apteekin luona.
-Tavarameri, Vuorikatu 19 (http://www.tavarameri.fi). Kävele torilta Kirjastokatua pitkin itään, kohti satamaa, kunnes tulet Vuorikadulle. Käänny oikealle ja olet perillä.
- Pyörön Kirppis (?), Alakatu 3 (Petosella)