Kun tein seurakunnan korttinäyttelyä Joulun tarina postikorteissa, halusin saada esille myös epätavallisia kortteja. Eräs kortti, josta kovasti pidän, on tämä intialainen taiteilijakortti. Aihe on erikoinen: majatalon isäntä kieltämässä Marialta ja Joosefilta sisälle tulon ja ohjaamassa talliin. Tämän aiheen kortteja ei ole tullut montaa vastaan.

2192477.jpg 2192489.jpg

Halusin esitellä myös kortteja, joissa kaikki henkilöt eivät ole valkoihoisia (Jeesus perheineenhän ei taatusti ollut suomalaisen näköinen :D). Kikka Nyrenillä (yllä) on enkelikortteja, joissa on myös tummaihoisia enkeleitä.

Erilaiset kehitysapujärjestöt, Kirkon ulkomaanapu (ehkä Nyreninkin kortti oli juuri KUA:n?) ja esim. Suomen Lähetysseura tuottavat myös kortteja, jotka poikkeavat perinteisestä suomalaisesta, kiiltokuvamaisesta perinteestä. Alla pilkahdus erilaisiin seimikortteihin. Kaiken kaikkiaan minusta on tuntunut hyvältä nähdä, että Jeesus voidaan aina tehdä "oman itsen" näköiseksi. Silloin... miten sen sanoisi... hän on tuttu ja turvallinen. Piittaa juuri minusta!

2192482.jpg

Silloin tällöin näkee kortteja, joissa Joosef ja Maria lapsineen on sijoitettu nykymaailmaan. Alla eräs sellainen kortti. Toisessa kortissa alla on itämaan tietäjiä, mutta heidän vuokseen en korttia näyttelyyn valinnut. Valitsin sen joulutähden vuoksi. Suuri osa tutkijoista on kai nykyisin sitä mieltä, että joulun tähti oli komeetta. Missään muualla korteissa en ole nähnyt piirretyksi komeettaa näin aidolla tavalla! (kortin keskiosan heijastus on kameran salamasta)

2192500.jpg 2192505.jpg