Jehkottaren 10 + 1 -haasteesta tuli mielenkiintoinen, kun aloin sitä tosissani miettiä. Ensin ajattelin, että minun täytyy listata tarvikkeita, jotka ovat oikeasti askartelua varten suunniteltuja. Sitten mieleeni tuli, että "hetkinen, eikös se, jota eniten askartelussa käytän, ole juuri se, mitä haasteessa haetaan"? Kun sen oivalsin, lista oli helpompi laatia.

Tässä siis ylpeänä, ja rakkaudella (ja edelleen ilman kuvaa), esittelen: minun 10 + 1 tärkeintä askartelutarvikettani.

1. Pienet, siniset, terävät sakset, joita ilman en enää osaa olla. Leikkaavat paperia tosi hyvin ja tuntuvat kädessä hyvältä.
2. "Askartelualusta": iso, tukevakantinen, mutta ohut maailmankartasto, jonka päällä on hyvä tehdä hommia esim. sängyn päällä istuessa. Käytetty, kelpaa liimalla sutattavaksi jne.
3. Yleisliima
4. "Muotosabluunat": pahvit, joihin on leikattu eri kokoisia ja - muotoisia reikiä tai jotka itsessään on leikattu tietyn muotoisiksi.
5. Kunnollinen paperileikkuri. Tätä en itse edes omista, vaan käyn leikkaamassa korttipohjat ym. muiden laitteilla. Tämäkin kuuluu listaan, koska ilman sitä en enää halua pärjätä!
6. Kolme geelikynääni (valkoinen, kullanvärinen ja hopeanvärinen) sekä musta, ohutkärkinen tussi. Näillä piirretään ja kirjoitetaan kaikki tekstit kortteihin.
7. Läpinäkyvä viivotin sekä sen pari: roskiksesta löytynyt, juuri sopivan kokoinen, tukeva puuviivotin piirtämiseen ja leikkaamiseen.
8. Kaksipuoleinen teippi.
9. Iso, tukeva neula. Ääriviivatarrojen ja kaksipuoleisen teipin irrottamiseen ja käsittelyyn. Käy myös merkitsemiseen.
10. Lyijykynä ja kumi ("vanhassa vara parempi")

+ 1.  Paperinkeräyslaatikot ihan kaikkialla. Ilman niitä minulla ei olisi niin hyvää askartelumateriaalien valikoimaa kuin nyt on :)