Kuopiossa on viehättävä Pikku Pietarin torikuja, jonka aitoissa on käsityöläisten liikkeitä kesäisin ja joulun aikaan. Nimensä kuja on saanut Aapelin Pikku Pietarista. Istuin kujan kahvilassa, sen suuressa yläkerrassa, pitkän aikaa tänään ja hinnoittelin kirpputorituotteita. Ei ollut tarkoitus pitää kirpputoria kesäaikaan, mutta tulikin tarve saada omaa rahaa. Vielä pitäis saada viisikymppiä, jotta päästäisiin jotenkuten reissuun vanhemman kummitytön ja perheen kanssa kuun lopussa :)

Erään liikkeen yläkerrassa oli pienimuotoinen, mutta aivan mahtava kirppis. Siellä oli kaikenlaista pientä, jota voi käyttää askartelussa. Ostin maatuskan sisänukkeja avaimenperiksi. Koruihin sopivia juttuja olisi ollut myös, mutta jätän ne ensi kuulle. Kirpparihintaan olisi saanut myös pieniä peilinpaloja, jotka herättivät mielikuvitukseni. Niitä haluaisin seinäksi johonkin. Johonkin... En keksinyt mihin, joten jätin ostamatta. Mutta johonkin niitä täytyy laittaa, ehdottomasti!

Torilla sai myös tehdä Pikku Pietari -kortin systeemillä, joka muistutti "negatiiivista" leimausta. En siis muista tekniikan nimeä. Kuvio oli syövytetty metallilevyyn, joka käsiteltiin värillä ja puristettiin korttipohjan kanssa "mankelin" läpi. Kiva muisto!