Lokakuisella Saksan matkalla huomasin, että miniatyyritavaraa myytiin joka paikassa, jossa suinkin oli matkamuistoja. Näin siis ainakiin Dresdenin ympäristössä.

En voinut ostaa kuuluisaa ja superkallista Meissenin posliinia, mutta huolellisen valinnan jälkeen ostin matkamuistokioskilta Reutterin posliinilautasia ja telineen nukkekotikoossa. Ihania, ah! Löysin myös haaveilemani seimen.

Oikean kokoiseen seimeen eivät rahani riittäneet, mutta minikoossakin niitä oli saatavilla. Tämä oli kaikkein pienin ja halvin malli. Yläkuvasta sen koko näkyy. Ainakin Dresdenin alueella puutyö oli arvostettua (koulujen ikkunoissakin oli samantapaisia silhuetteja paperista leikattuna) ja monenlaisia puuasetelmia oli myynnissä.

Glashüttessä, joka oli retkemme pääkohde, ja sen ympäristössä oli ollut kaivosteollisuutta. Silloin, kun kaivostyötä ei ollut saatavilla, kaivosmiehet hankkivat rahaa puutöillä. Naiset valmistivat pitsiä, mutta sitä en juuri nähnyt myynnissä. Joka tapauksessa nukkekotiharrastajien kannattaa ostaa paljon miniatyyritavaraa Saksassa käydessään!