Eräs henkilö jäi nyt eläkkeelle ja jo viime kesänä minua alkoi vaivata, että haluaisin antaa hänelle lahjaksi jotain erityistä. Se, mitä tiedän osaavani, ovat ristipistot. Mieleeni tuli vähitellen vuosien takainen ristipistomalli Knit chick, jossa neljä kanaa istuu orrella ja neuloo. Eläkkeelle jäänyt on innokas neuloja ja huumorintajuinenkin.

Ristipistomallia ei löytynyt mistään, mutta onneksi serkku lupasi pitää sitä silmällä Ebayssa. Syksyllä tilasimme mallin lopulta USA:sta. Vähän kalliiksi se tuli, mutta halusin juuri tuon mallin.

Vuodenvaihteen käytin viimeistellen työtä. En missään vaiheessa kuvitellut tekeväni koko mallia: yksi kana saisi riittää. Hyvä niin, koska en ollut tehnyt ristipistoja aikoihin. Värit otin omasta päästäni ja kanan ilmeen vaihdoin (oikeasti tämän tipun silmät ovat kiinni) , mutta muuten yritin seurata mallia tarkkaan. Siinä oli melkoisesti hommaa. Mallissa oli osaristipistoja ja rajaukset menevät pääosin muuten kuin ruudun reunoja pitkin. Mutta kun rajaukset malttoi tehdä tarkkaan, lopputulos oli elävä. Olen tosi tyytyväinen ja iloinen :)

Kehystys maksoi kauhean paljon, mutta tällä kertaa halusin kehyksen, joka olisi yhtä omaperäinen kuin tipukin!