Olen jahdannut kurkkupurkkeja ja kirjoista sopivia värjäyskasveja Vakan seuraavaa värjäyskertaa varten. Siinä sivussa poltin kämmenselkäni kaataessani vesipannusta teevettä termariin. Sointuu hyvin kirjan väreihin ;-)

Tein toisen värjäysliemen sembramännyn kävyistä, mutta siitäpä ei tullutkaan enää tummanruskeaa! Huolimatta liki viiden tunnin keitosta liemi jäi selvästi vaaleammaksi kuin edellisellä kerralla. Tuolloin 3,5 tuntia riitti tummaan väriin nuotiolla.

Nyt keitin liemen sähköliedellä. Kattilat olivat samat. Kävyt olivat ehkä olleet kauemmin maassa ja ne olivat pienempikokoisia (niitä, jotka olivat pensaan juurella jääneet haravoijalta huomaamatta). Ne olivat homeessa toiselta puoleltaan. Ne olivat myös eri puusta, vaikkakin aikaisemman vierestä. Jokin tekjä liemen sai vaaleammaksi, mutta en yhtään osaa arvata, mikä.

Aiempi tummanruskea väriliemi oli todella riittoisaa. Kolmannella jälkiliemellä 100-prosenttinen villalanka otti vielä näin tumman värin. Pohjaväri oli vaaleanharmaa, mutta silti!