Kerron uusille lukijoille Lähetyskauppa Vakasta, josta niin paljon intoilen. Sen omat nettisivut löytyvät Kuopion seurakuntien sivuilta: http://www.kuopionseurakunnat.fi/lahetyskauppavakka

Vakka on ollut toiminnassa seitsemän vuotta. Se on seurakuntien, muutaman lähetysjärjestön ja Kirkon Ulkomaanavun yhteinen kauppa, jossa myydaan uusia tuotteita. Se ei siis ole kirpputori. Ainoa "vanha" tuote ovat käytetyt postikortit ja -merkit, joita Vakkaan voi lahjoittaa. Niitä ostavat keräilijät 10 sentin hintaan ja osa niistä lähetetään edelleen Suomen Lähetysseuraan Helsinkiin, jossa pidetään postimerkki- ja rahahuutokauppoja kaksi-kolme kertaa vuodessa. Vakan korttien ja em. huutokauppojen tuotto menee aina samaan kohteeseen Lähetysseuran kautta. Kortteja, merkkejä ja rahoja voi lähettää paitsi Vakkaan myös suoraan Helsinkiin. Lisätietoa löytyy täältä: http://www.mission.fi/lahjoita/lahjoitustavat/postimerkkilahjoitus/ .

Blogistani löytyy kuva Vakan kellarin korttivarastoista viime kesältä: http://sydamessa.vuodatus.net/blog/2031205/vakan-varastoissa/ . Käytettyjä kortteja on tuhansittain. Voin edelleen välittää kortteja halukkaille: http://sydamessa.vuodatus.net/blog/1275308 . Taiteilijakortteja ei välitettäväksi riitä, mutta muita aiheita voi löytyä.

Varsinaisen kaupan puolella on myynnissä hengellistä kirjallisuutta, musiikkia ja muita lähetysjärjestöjen tuotteita. Lähetysmailta on tavaraa jonkin verran. Lisäksi on postikortteja, Reilun kaupan kahvia, teetä ja suklaata sekä tietenkin seurakuntalaisten tekemiä käsitöitä, joita he ovat antaneet myytäväksi. Kaupan myynti hoidetaan vapaaehtoisin voimin (ja uusi väki on enemmän kuin tervetullutta!). Itselläni on tiedossa jo yksi vuoro ensi viikolle ja yksi tai kaksi seuraavalle.

Kaupassa on ilmainen nettipiste ja sinne saa tulla istumaan ja viettämään aikaa niin pitkäksi aikaa kuin haluaa. Kahvin ja teen äärellä on mukava tutustua uusiin ihmisiin. Mutta jos tulet kauempaa, soita, kerro tulostasi ja varmista, että kauppa on auki. Jos matkustat katselemaan käytettyjä kortteja, vihjaa minulle etukäteen. Koetan saada sinua varten esille mahdollisimman hyvät varastot :)

Lopuksi kuva huovutetuista rannekkeista. Aloitin kansalaisopiston Iloa käsitöistä -kurssin ja ensimmäisellä kerralla teimme tällaiset. Ne eivät mahdu minulle, joten ne päätynevät Vakkaan myytäväksi. Tosin taidan vielä muokata niistä kämmekkäät lisäämällä peukalon aukot.