Helsingin ja Tukholman reissuni oli tosi kiva! Tuntuu hyvältä muistella sitä :) Nautin hienosta syyssäästä ja siitä, että sain nähdä uusia paikkoja. Helsingissä hankkiuduin Variston Sinelliin, jonka arvasin hienoksi paikaksi. Monta kertaa olen halunnut mennä sinne, mutta aina aikaa on tuntunut olevan liian vähän. Paikka oli iiihana! Vietin Sinellissä varmaan pari tuntia. Siellä oli juuri helmipäivät ja näkyipä olevan leimailukurssikin. Olin bongaavinani blogimaailmasta tuttuja kasvoja. Ostin itselleni ja välitin kavereille kasan stansseja, joita ei tunnnu millään saavan Kuopioon. Sitten sainkin ostoshokin, vaikka miten vakuuttelin itselleni, että saan pian suuren osan käytetystä rahasta takaisin.

 

Olin kukkaisella tuulella: valitsin useamman kukkastanssin. Tukholmassa osuin sattumalta Emmauksen kirpputorille, josta löytyi kirja Spara minnen.

Tosi kauniin koristekamman löysin 50 sentillä kirpputori Valtterista! Ostin myös kasan helmikoruja purettavaksi. Valtteriin en löytänyt ihan helposti (äsken tässä löytämäni nettisivu sisältää kartankin!). Katsoin sunnuntai-aamuna raitiovaunukartasta, että se ratikka, 3, jossa istuin, veisi minut osoitteen perusteella ihan lähelle kirpputoria (nyt t ässä löytämäni nettisivu sisältää kartankin). Jäin kyydistä sopivaksi arvioimallani pysäkillä ja sitten teinkin pitkän, mielenkiintoisen kävelylenkin ;-)  Kävelin Aleksis Kiven katua ja vastaan tuli lähinnä miespuolista ihmisväestöä. Tuli vähän hämmentynyt olo. Sitten huomasin, että vastaan tuli peräkkäin myös monta seksipaikkaa. Jaaha, tämmönen katu...  olipahan mielenkiintoista tämäkin, naureskelin itsekseni.

 

Tukholmassa menin Korttigallerian Maijun ohjeiden mukaan Panduro Hobbyyn, josta ostin mm. yllä olevat leimasimet. Etsin nimenomaan miehille sopivia leimasimia. Ostin myös muutaman skräppipaperin (3-4 vaan), joita en kertakaikkiaan voinut vastustaa :)

Eikä ilman korttilöytöjäkään selvitty, mutta niistä kuvia myöhemmin. Tukholman Emmauksessa käytin viimeiset Ruotsin kolikkoni kortteihin, joita sai n. 10 sentillä. Sain ostettua 15. Slussenin siltojen alla puolestaan oli paperikauppa, jossa oli loppuunmyynti. Sielläkin oli n. 10 sentin kortteja. Tarjolla olisi ollut mm. runsaasti ruotsalaisia Jenny Nyströmin ja Erik Forsmanin kortteja, mutta paljoa en sieltä hankkinut: tällä kertaa sellaista vain mikä miellytti omaa silmää.

Vanhasta kaupungista löysin ihanan tilpehöörikaupan, jossa myytiin mm. Lennart Heljen kortteja (hinta n. 20 senttiä). Ostin neljä kauneinta ihan itselleni; sen enempää en raaskinut. Kauppa olisi ollut täpötäynnä kaikenlaista lähinnä lapsuuteen liittyvää keräilytavaraa: leluja, keräilyhahmoja jne.

Ai niin: nämä meinasivat unohtua!

Satuin Tukholmassa torille, jonka eräässä kojussa oli saavillinen neulottuja sorminukkeja (1,5 e / kpl)! Ostin pingviinejä ja lehmän.