Lähetysjuhlilla neulottiin talkoilla lappuja Äiti Teresan peittoihin. Minä halusin mukaan ja sainkin sitten lankaa ja puikot käteeni. Kiva oli ja tilkkukin tuli valmiiksi :-)

1244486170_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tampereella Mummon Kammarissa on kuulemma joka maanantai viitisenkymmentä ihmistä neulomassa porukalla tilkkuja! Miten ihmeessa siellä on saatu niin iso porukka mukaan??!

EDIT, Annika sekä muut kiinnostuneet:

Ohje tilkkuun löytyi osoitteesta: http://kotisivukone.fi/files/mummonkammari.kotisivukone.com/peitto-ohje.pdf. Sivulta löytyy ohjeet siitä, minne tilkkuja voi postittaa. Tiedän, että myös muualla kuin Tampereella neulotaan Äiti Teresan tilkkuja (Kuopiossakin on porukka). Ehkä omastakin seurakunnastasi löytyy tilkkuja tekevä ryhmä? Yhdessä on hauska tehdä.

Peittoja neuletilkuista tekee muuten myös ainakin Vaaka ry, jonka tilkkupeittoprojekti löytyy täältä: http://www.siterunner.fi/tilkkupeitot/index.tmpl?navi_id=1.

Olen neulonut yksittäisiä tilkkuja joskus aiemminkin ja se on oikeasti kivaa ja helppoa hommaa (kunhan oppii, miten tilkuista saa saman kokoisia... minä vasta opettelen sitä :D). Neuloa voi vaikka jalka paketissa tai elokuvaa katsellessa ja on tosi hauskaa käyttää langan jämiä hyödyksi tällä tavalla!

Tamperelaisten mukaan muuten Suomi on ainoa maa, josta lähetetään näitä tilkkupeittoja Äiti Teresan työhön!

Vielä yksi linkki: Vaaka ry:n tilkkupeittojen kuvia http://picasaweb.google.com/tilkuntarinat.